Så här enkelt är det!

 Skapa motivet med fyrkantiga hörn. Lägg till 5mm utfall inga passmärken

 Tänk på satsytan. Text, logo och viktiga detaljer bör vara minst 5mm ifrån ytterkanterna av motivet.

 Spara filen (150-250 dpi) som:

a) PDF (inkludera fonter alt kurvor
b) TIF, JPG, PSD eller...
c) CDR, EPS, AI (konvertera text till kurvor/banor)

 Skicka filen till prod@musmattor.com tillsammans med kontaktinformation. Större filer kan skickas via www.sprend.com

 Provet blir normalt tryckt och skickad samma dag som vi får motivet!

Se fler exempel här

 

Kontakta oss:

MUSMATTOR.COM 
Botkyrkavägen 4
14330 Vårby
Sverige

Tel: 08-29 00 70
Fax: 08-29 00 71
info@musmattor.com

Tänkvärt: 

Det är inte antalet musmattor ni köper som räknas utan antalet musmattor som används. Om ni vill att era reklammusmattor skall användas köp då musmattor med Hybratek™coating. En musmatta är en fantastisk plats för att nå ut med information. Kan du själv komma på en bättre reklam-informationsplats på kontoret? En musmatta används och syns dagligen och länge. Beställer du musmattor med Hybratek coating ökar du chansen att just din musmatta används.

 

Musarm en smygande folksjukdom

Idag har ca en miljon datoranvändare i Sverige redan drabbats mer eller mindre svårt*. Bara själva nackproblemen i  samband med musarm kostar företag och samhälle ca 20 miljarder kronor årligen i sjukfrånvaro och annat, hävdar regeringens utredare Alf Nachemson. Invalidiserande mus-arm räknas inte som yrkesskada, vilket innebär att nästan ingen  får ersättning från Arbetsskadeförsäkringen.

MUSARM ÄR EN BELASTNINGSSKADA
Den orsakas av timtals av ensidiga rörelser med datormusen i kombination med den uppåtlutande fingerställningen på en plan musmatta. För att minska risken för musarm rekommenderar därför ergonomer:

 

För det första: 
placera en liten kudde under handleden för ett naturligare och avlastande grepp om datormusen. Vila underarmen mot bordsskivan. För det andra: 
gymnastisera med jämna mellanrum din arm och gärna hela dig för att variera  rörelsemönstret, mjuka musklerna.

Tidig behandling av symptomen lindrar och botar. Även allvarlig musarm kan ofta göras frisk, även om det tar tid. Men viktigast  av allt är rätt arbetsställning inte minst för handleden samt lätt gymnastik och stretching med jämna mellanrum under arbetet. Då förebygger man riskerna för att drabbas av den plågsamma, ibland invalidiserande, musarmen.

SJUKDOMSFÖRLOPPET
Det varierar från individ till individ. Generellt sett kan utvecklingen av musarm beskrivas så här, enligt fysioterapeuten Christian Neidert: 1 Ökad stelhet i nacke och axelparti. Övergår successivt till en molande värk, som kan stråla ut i armen.

2 I skede två smyger sig värken ner mot armbågsleden och tilltar till besvärande smärta.

3 I skede tre börjar smärtan bli mer eller mindre olidlig och kan fastna i armbågsled, handled eller axeln. Nackstelheten kan tillta.

4 I slutstadiet är man oförmögen att utföra arbete med datormus och kanske även annat arbete.

* Enligt slutsatser från en studie som Arbetslivsinstitutet och Sahlgrenska genomför gemensamt.
 

Rekommenderas av Futura Statshälsan

ERGO DEN FÖRSTA AV FUTURA STATSHÄLSAN REKOMMENDERADE MUSMATTAN FÖR ERGONOMISKT FÖREBYGGANDE AV MUSARM

Ergo med handledskudde kan bidra, till en bråkdel av de alternativa  kostnaderna för företaget eller institutionen, att förbättra datormusanvändarnas hälso- och arbetssituation. ERGO ÄR SÄRSKILT VIKTIG FÖR KVINNOR

Kvinnor har högre andel  långsamma fibrer i trapetiusmuskeln, som går från nacken ut över skuldror och överarmar. Kvinnor, med sina smalare axlar, sitter oftare med händerna utåtriktade. Kvinnor med sina mindre händer tvingas böja handen högre för att  styra datormusen på ett plant underlag. 

Resultat: muskelspänningarna blir proportionellt mer elakartade. Musarmsproblemen slår till snabbare och hårdare. Arbetslivsinstitutets studier har visat att musarm är 40% vanligare bland kvinnor än män.

ÄVEN MÄN MÅSTE VÄRNA OM SIN HÄLSA

Arbetslivsinstitutet har i en tiomånadersstudie kunnat konstatera att 56% av alla datoranvändare uppvisar belastningsskador som kan klassas som musarmsrelaterade.
Ergo med handledskudde kan till en jämföreIsevis mycket låg kostnad förebygga och lindra problemen.


 

Låt Ergomattan göra tredubbel nytta!

1. FÖREBYGG OCH LINDRA MUSARMSPROBLEMEN! 
Ergo är ett kostnadseffektivt sätt att bedriva aktiv personalvård. Inte bara medicinskt sett utan även ur företagsekonomisk synpunkt. Ergo förebygger och lindrar musarmsproblemen, minskar risken för belastningsskador i personalens datorarbete och därmed sjukskrivningar och kostnader för rehabilitering. Använd Ergo med eller utan handlovsstöd, så att du varierar din arbetställning. Du kan även använda handlovsstödet som en klämmkudde för att få igång blodcirkulationen eller för att träna underamrsmuskulaturen.

2. SATSA PÅ KVALITET!
En ergonomiskt godkänd utformad kvalitetsmusmatta består av två huvudkomponenter: För det första: en rätt utformad handlovskudde för att minska riskerna för belastningsskador, dvs musarm. För  det andra: Ergo är tillverkad av 100% naturgummi med textilyta. Mattan ligger stilla på bordet och ger optimal friktion för musen. Det innebär att arbetet med datormusen underIättas väsentligt, vilket medicinskt och arbetsmässigt är särskilt fördelaktigt. Ytterligare fördelar: Ergo är antistatisk, fransar ej upp i kanterna och är tvättbar. Den som en gång provat Ergo behåller den som ett bra arbetsredskap. Det är nyckeln till den tredje stora fördeIen med Ergo.

3. ETT EFFEKTIVT INFORMATIONS-, INSTRUKTIONS-  OCH REKLAMMEDIUM
Du kan köpa Ergo med färdiga dekorativa motiv. Ni kan också låta Ergo bli budskapsbärare till din personal, dina kunder och potentiella kunder. Vi kan trycka

vad du vill på dina Ergo i vilka färger som helst. Allt ifrån påminnelser till personalen: ieGlöm inte stretcha varje halvtimmel:. Information som interna och externa telefonlistor, helpdesk för datorarbete både internt och externt. Supportråd till kunderna, bruksanvisningar, viktiga internetadresser, kund- och  leverantörsinformation mm.

 


Exponera ditt budskap dygnet runt i åratal!

Ingen kastar en riktigt bra och ergonomisk musmatta. Varje gång påminns datoranvändaren om ditt budskap. Det innebär  att Ergo blir exceptionellt kostnadseffektiv under lång tid. Få eller inga andra media kan mäta sig som kontinuerligt påminnelsemedium.

MILJÖANPASSAD
Mattans textilyta  trycks med en ny, miljöanpassad metod där färgerna går in i fibrerna. Till skillnad från screentryck och hårda plastmattor ger detta en bra yta med optimal friktion för musen. Dessutom behåller Ergo sin kvalitet efter åratals  användning.

UNDERLAGET FÖR ATT TRYCKA DITT BUDSKAP
Önskar du hjälp med att ta fram ett riktigt bra original kan vi ge dig full support. Ordnar du det själv är det en stor praktisk fördel om du levererar ingångsmaterialet i digital form, skala 1:1. Om vi får digitalt material enligt ovan bjuder vi på alla startkostnader.

 VI TAR INGET BETALT FÖR EXTRA FÄRGER
Du väljer fritt hur många färger du vill få tryckt utan att det tillkommer några kostnader. Tryckkvaliteten ger fotografisk känsla både vad gäller färgåtergivning och skärpa.

LEVERANSTID
Normalt två till tre veckor. I en för er akut situation kan vi förkorta leveranstiden. Detta förutsätter emellertid att vi får ett original digitalt enligt beskrivningen.